Tinktura
Čaj od maslinovog lista

Čudesna supstanca, dobivena iz lista masline, dobila je naziv Oleuropein. Ekstrakt lista masline je poznat po svojim anti-mikrobnim svojstvima, koja štite maslinu od patogenih mikroorganizama.

List masline je jak antioksidant, djeluje antiupalno i ublažava bol.

Za spojeve prisutne u listu masline općenito se smatra da jačaju imunološki sustav, povećavaju energiju organizma, posjeduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno djelovanje.

Smanjuju ili čak sasvim uklanjaju mnoge zdravstvene probleme, kao što su krvni tlak, koncentracija šećera u krvi te nivo LDL-a (često zvanog i 'loš' kolesterol tj. loša masnoća koji se povezuje s nastankom krvožilnih i srčanih oboljenja) u krvnom serumu.

Kastiljanski-sapun
Iški sapun

Prirodni, ručno rađen u malim serijama, sapun od 100% maslinovog ulja - ne isušuje kožu, ima veliku količinu antioksidanta (polifenola) koji čuvaju kožu i vraćaju joj vitalnost.

Maslinovo ulje može smanjiti tegobe osobama koje imaju ekceme i psorijazu.

Ne zatvara pore, pomaže koži u održavanju lužnato-kisele ravnoteže.

Ovakvi sapuni ostavljaju tanak trag maslinovog ulja na koži nakon pranja, 'vuku' vlažnost iz okoline i tako čine kožu mekšom i vlažnijom. Idealan je za suhu kožu!

Amfora
Amfora

U ovoj se amfori nalazi ekstra djevičansko maslinovo ulje visoke kakvoće, dobiveno isključivo mehaničkim postupkom tradicionalnog hladnog prešanja plodova maslina uzgojenih na otoku Ižu.

Spoj tradicije, primjene novih saznanja u uzgoju i preradi te izuzetno povoljnog mikroklimatskog položaja, jamstvo su kvalitete ove specifične i zdrave delicije.

suvenir-maslinovo-drvo
Suveniri od maslinovog drva

Izrada unikatnih suvenira od maslinovog drva. Očuvanje oblika maslinovog drva prilikom obrade rezultiralo je suvenirima koji su lijepi i praktični za upotrebu.

Lipbalm
Iški balzam od kantariona

Iški balzam od kantariona namijenjen je za njegu, regeneraciju kože, anti-bakterijskog i regenerativnog učinka.


Sastav:

  • macerat gospine trave u ekstra djevičanskom maslinovom ulju
  • pčelinji vosk

Iški Lipbalm
Iški balzam za usne

Iški balzam za usne je višenamjenski njegujući balzam koji se upotrebljava za njegu kože lica i tijela te za njegu usana.


Sastav:

  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • pčelinji vosk
  • vitamin E
  • med

Iški Lipbalm Lavanda
Iški balzam od lavande

Balzam za osjetljivu kožu koji se može koristiti za lice, ruke, laktove i usne. Pomaže u regeneraciji suhe i oštećene kože. Lavanda hidratizira suhu kožu, a pčelinji vosak stvara zaštitni sloj na koži te je tako štiti od vanjskih utjecaja. Maslinovo ulje koži vraća prirodni sjaj i čini je glatkom na dodir.


Sastav:

  • macerat od lavande (cvijet lavande u ekstra djevičanskom maslinovom ulju)
  • pčelinji vosk
  • vitamin E
  • lavanda